HTML

Főzőcske, Okosan és Gyorsan Petivel

Friss topikok

Linkblog

Húsleves gazdagon és sült csirke darabok fűszeresen, burgonyával

2011.02.23. 13:18 FőSéf

Mai menünk, két klasszikus magyar étek.

A húsleves titka a pontos ízvilág és a sokféle zöldség, no meg a húsok melyek benne főnek puhára. Ezúttal csirkéből készítettem a levest mégpedig, a következőkből:

-csirkecomb

-csirkemáj

-csirkeszárny

-zöldségek (répa, karalábé, hagyma, fehér répa, petrezselyem, káposzta)

-fűszerek ( só, bors, maggi leves kockák, majoranna)

A húslevesbe először a húst főzzük, mivel az tart tovább. Ebből is a comb-szárny. A májnak kevesebb idő kell így az késöbb kerül bele vagy vegyük ki hamarább. A zöldségek csakis miután a hús habját leszedtük, így nem lesz zavaros levesünk ami a tálalásnál követelmény. A levest ha minden benn van, lassú tűzön főzzük. Keverni nagyon nem kell, ne essenek szét az összetevők! Időnkénti kóstolással és ellenőrzéssel figyeljük. Fontos! A levestésztát a húslevesből kimert lében főzzük ki gyorsan és szűrjük le! Ne a levesben főzzük, máskülönben szétfő és elvész a leves éke...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második fogásunk a sült.

A csirkeszárnyakat, combokat fűszerezzük és sütőben 200 fokon készítjük el. Manapság a Maggi és a Knorr is gyárt előkészített fűszer zacskókat, amiben könnyedén készíthetjük el ebédünket. Praktikus, de véleményem szerint az ízvilág még így is mű. Ajánlom inkább a konyhában fellelhető fűszerekkel való kísérletezését.

Só, bors, majoranna, erőspaprika por és számtalan egyéb íz hozzá adásával.

A csirkedarabokat érdemes figyelni sütés közben, nehogy megégjenek. Ha már pirulnak át lehet váltani grill üzemmódra a sütőt így szép, ropogós héjuk lesz ami a lényeg. Köretként pedig, lehet rízs vagy akár főtt-sült burgonya. Tálaláskor ízlés szerint jöhet a mustár, ketchup is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozocske-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr222683454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása