Mai menünk, két klasszikus magyar étek.
A húsleves titka a pontos ízvilág és a sokféle zöldség, no meg a húsok melyek benne főnek puhára. Ezúttal csirkéből készítettem a levest mégpedig, a következőkből:
-csirkecomb
-csirkemáj
-csirkeszárny
-zöldségek (répa, karalábé, hagyma, fehér répa, petrezselyem, káposzta)
-fűszerek ( só, bors, maggi leves kockák, majoranna)
A húslevesbe először a húst főzzük, mivel az tart tovább. Ebből is a comb-szárny. A májnak kevesebb idő kell így az késöbb kerül bele vagy vegyük ki hamarább. A zöldségek csakis miután a hús habját leszedtük, így nem lesz zavaros levesünk ami a tálalásnál követelmény. A levest ha minden benn van, lassú tűzön főzzük. Keverni nagyon nem kell, ne essenek szét az összetevők! Időnkénti kóstolással és ellenőrzéssel figyeljük. Fontos! A levestésztát a húslevesből kimert lében főzzük ki gyorsan és szűrjük le! Ne a levesben főzzük, máskülönben szétfő és elvész a leves éke...
Második fogásunk a sült.
A csirkeszárnyakat, combokat fűszerezzük és sütőben 200 fokon készítjük el. Manapság a Maggi és a Knorr is gyárt előkészített fűszer zacskókat, amiben könnyedén készíthetjük el ebédünket. Praktikus, de véleményem szerint az ízvilág még így is mű. Ajánlom inkább a konyhában fellelhető fűszerekkel való kísérletezését.
Só, bors, majoranna, erőspaprika por és számtalan egyéb íz hozzá adásával.
A csirkedarabokat érdemes figyelni sütés közben, nehogy megégjenek. Ha már pirulnak át lehet váltani grill üzemmódra a sütőt így szép, ropogós héjuk lesz ami a lényeg. Köretként pedig, lehet rízs vagy akár főtt-sült burgonya. Tálaláskor ízlés szerint jöhet a mustár, ketchup is.
JÓ ÉTVÁGYAT!!!