Akik szeretik vagy kíváncsiak a keleti ízekre, azoknak ajánlom mai receptünk! A tengeri halak, rákok, polipok különleges helyet foglalnak el konyhánkban. Nem mindennapi étel alapok noha finomak és egészségesek. Igaz, sokunk számára furcsán festenek, de emiatt kár lenne mellőzni mindazt az élményt amit fogyasztásuk okoz!
Salátánkhoz vegyünk alapanyagként akár friss vagy előre vágott zöldségeket, különféle herkentyűt, tonhalat és persze némi fűszert(só, bors), borecetet és még tehetünk mellé rizst ami telíti az ételt. Tetejére pedig tegyünk főtt tojás szeleteket! Különféle szószok közül én most egy pikánsabbat választottam kizárólag tengeri ízekhez ajánlva.
Ha kevés a rizs vehetünk még toast kenyeret is az ebéd mellé!
Az elkészítés menete:
A salátát egy tálban borecettel keverjük.
Majd hozzá adjuk a herkentyűket...
...és a tonhalat.
A rizst megfőzzük és előre egy tányérra helyezzük
Erre pakoljuk az összekevert salátát és a főtt tojással díszítjük,
megöntözzük a szósszal
jó étvágyat!