A konyha kémiája nagyszerű dolgokra képes. Ha már bemerészkedünk a ház laborjába, miért ne kísérletezzünk! Ma levesre gondoltam. A leves pedig, finom! A tárkony az egyik legintenzívebb fűszernövényünk. A jól ismert raguleves így készül:
Alapvető hozzávalók, csirkemell, leves zöldségek mint: sárga-fehérrépa, karalábé, borsó, hagyma, fokhagyma, gomba.
Fűszerünk,a tárkony. Mellette: só, bors és az elmaradhatatlan leveskocka.
Először jön a háziasszonyok dolga, a zöldség megpucolása. Ezt is meg lehet tanulni, csupán gyakorolni kell!
Következő lépés a zöldségek aprítása.
Aztán, felaprózzuk a hagymát és feltesszük olíva olajon párolni.
Ezt követően, felkockázzuk a csirkemellt és feltesszük pirulni a hagyma mellé.
Majd, rápakoljuk a zöldségeket és felöntjük vízzel.
Kis idő múlva, jöhet a tárkony. Főzzük a levest és ha már puhul a zöldség, mehet a borsó is.
10 percnyi főzés után, beleöntünk kb. 1dl tejszínt és kicsit összefőzzük az ízeket.
Úgy érzem, ma is finomat főztünk! Remélem, sokan követitek példánk!
Jó étvágyat, s ne feledjétek, bárki tud főzni ha akar...