HTML

Főzőcske, Okosan és Gyorsan Petivel

Friss topikok

Linkblog

Tárkonyos, csirkeraguleves tejszínnel

2011.04.16. 15:32 FőSéf

A konyha kémiája nagyszerű dolgokra képes. Ha már bemerészkedünk a ház laborjába, miért ne kísérletezzünk! Ma levesre gondoltam. A leves pedig, finom! A tárkony az egyik legintenzívebb fűszernövényünk. A jól ismert raguleves így készül:

Alapvető hozzávalók, csirkemell, leves zöldségek mint: sárga-fehérrépa, karalábé, borsó, hagyma, fokhagyma, gomba.

Fűszerünk,a tárkony. Mellette: só, bors és az elmaradhatatlan leveskocka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Először jön a háziasszonyok dolga, a zöldség megpucolása. Ezt is meg lehet tanulni, csupán gyakorolni kell!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő lépés a zöldségek aprítása.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán, felaprózzuk a hagymát és feltesszük olíva olajon párolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően, felkockázzuk a csirkemellt és feltesszük pirulni a hagyma mellé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd, rápakoljuk a zöldségeket és felöntjük vízzel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis idő múlva, jöhet a tárkony. Főzzük a levest és ha már puhul a zöldség, mehet a borsó is.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 percnyi főzés után, beleöntünk kb. 1dl tejszínt és kicsit összefőzzük az ízeket.

Úgy érzem, ma is finomat főztünk! Remélem, sokan követitek példánk!

Jó étvágyat, s ne feledjétek, bárki tud főzni ha akar...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozocske-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr542831198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása