HTML

Gyros tzatzikivel, salátával

2011.04.06. 17:17 FőSéf

Igaz, nem pitában és nem valahol a város egyik büféjében, hanem otthon készítettünk ízletes, pikáns falatokat amit sültkrumplival és tzatzikivel tálaltunk majd fogyasztottuk, jó étvággyal!

Csirkéből alkottuk a húsrészét a következő képen: Csíkoztuk a csirkét, görög fűszeres pácba tettük pár óráig és közben elkészítettük a salátákat. A görögsali paradicsomból, uborkából és olíva bogyóból készült. A tzatziki pedig hagyományosan, joghurtos öntet, uborka, fokhagyma, só, bors hozzá adásával.

Csirke:

A csirkét csíkozzuk, pácoljuk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sali:

A paradicsomot kockázzuk, az uborkát szeleteljük és az olívát is aprózzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tzatziki:

Először lereszeljük a kígyóubit majd fokhagymát törünk bele és végül natúr joghurttal nyakon öntjük. Érdemes pár órát hagyni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A húst megsütjük, hagymával majd a gombát is megpirítjuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végeredmény mellé kínálhatunk csípős szószt(Erős Pistából pl.) vagy más salátaöntetet és akár ketchuppel is próbálkozhatunk! Persze az elmaradhatatlan hasábbal bővítjük a köretet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt hiszem, több szót nem is érdemes írnom az íz önmagáért beszél!

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozocske-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr252805009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása