Igaz, nem pitában és nem valahol a város egyik büféjében, hanem otthon készítettünk ízletes, pikáns falatokat amit sültkrumplival és tzatzikivel tálaltunk majd fogyasztottuk, jó étvággyal!
Csirkéből alkottuk a húsrészét a következő képen: Csíkoztuk a csirkét, görög fűszeres pácba tettük pár óráig és közben elkészítettük a salátákat. A görögsali paradicsomból, uborkából és olíva bogyóból készült. A tzatziki pedig hagyományosan, joghurtos öntet, uborka, fokhagyma, só, bors hozzá adásával.
Csirke:
A csirkét csíkozzuk, pácoljuk
A sali:
A paradicsomot kockázzuk, az uborkát szeleteljük és az olívát is aprózzuk.
A tzatziki:
Először lereszeljük a kígyóubit majd fokhagymát törünk bele és végül natúr joghurttal nyakon öntjük. Érdemes pár órát hagyni hűtőben, hogy az ízek összeérjenek!
A húst megsütjük, hagymával majd a gombát is megpirítjuk:
A végeredmény mellé kínálhatunk csípős szószt(Erős Pistából pl.) vagy más salátaöntetet és akár ketchuppel is próbálkozhatunk! Persze az elmaradhatatlan hasábbal bővítjük a köretet.
Azt hiszem, több szót nem is érdemes írnom az íz önmagáért beszél!
Jó étvágyat!