Jó rég volt már kaja! Épp itt az ideje a nyár hevében egy kis zöldségekkel megpakolt, finom és viszonylag könnyed ételnek. A csirke és a friss zöldségek eléggé bele ették magukat az étlapomra, de nem baj hiszen a súlyos húsok tömkelege így legalább kicsit a háttérbe kerül. Amúgy is a magyarok szeretik degeszre tömni magukat mindenféle zsíros cuccal, emiatt sem kultiválom annyira ezt a fajta táplálkozást. A barna kenyér, kefír-joghurt, friss zöldség-gyümölcs étrendhez igazítom az ebédem is...
Nagyon fontosnak tartom továbbá, hogy kevés só-több fűszer alapon készítem az ételt mert sokan elfeledik micsoda különbség van a túlsózott és az ízletes fogás között. Ezt persze értem a cukor helyett méz vagy nádcukor területre is.
Akkor, lássuk a mai ebédünk:
Vettem paradicsomot, paprikát, gombát, rizsát :), csirkét és fűszerekkel gazdagítottam a dolgot.
Elsőként a zöldségeket aprítottam és egy tálba tettem kapott kakukkfűt ami például jól megy a gombához. A csirkemell megmosva aprítódott és fűszerkeveréket kapott. Olívaolajjal feltettem pirulni majd mikor már szép színe lett rájöttek a zöldek és elkezdett párolódni. 20 perc alatt kifőztem hozzá a rízst és készen is voltam. Gyors és finom, no meg egészséges. Mi kell még?! :) Ja, hogy a fotók! Íme:
Jó étvágyat!!!!