Úgy érzem, itt az ideje valami finomságnak is. A blog történetének első, rendes sütije készült el a héten. Igen, volt már tiramisu, de ezúttal csokis-mogyorós keksz lesz az alkotás.
Egy gyorsan(20 perc) alatt elkészíthető, tartalmas ropogtatni valóról van szó. A hozzávalók:
20 dkg mogyoró
15 dkg mogyorókrém
7 dkg étcsoki
30 dkg liszt
2 tojás
1 tk fahéj(őrőlt)
6 dkg cukor
2 db tojás
1 tk sütőpor
10 dkg Rama vaj
csipet só
Elsőként a mogyorókrémet, vajat, sóval cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a 2 tojást, fahéjat és addig dolgozzuk míg a cukor elolvad a masszában.
Ezután következik a liszt és a sütőpor. Masszává alakítjuk és beledolgozzuk az aprított csokit meg a mogyorót.
Masszánkból diónagyságú golyókat formázunk, tepsibe sütőpapírra helyezzük és enyhén lapítjuk.
Körülbelül 20 perc alatt kisütjük és fogyasszuk jó étvággyal!