Ha szereted a tea ősi ízeit és gyakran kívánod meg ezt a nagy múltú italt, ajánlom az indiai, fűszeres változat kipróbálását! A csáj, végeredményben fekete tea tejjel, mézzel és számos fűszerrel bolondítva. A sima tejes tea az angolok délutáni itala. A csáj az egzotikus tájak (Törökország, India) különleges italkülönlegessége.
Az elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény valami frenetikus! :)
Vegyünk egy lábost és fél liter víz+tej kombót tegyünk fel főni. Elsőként adjuk a fűszereket (fahéj rúd, gyömbér, kardamon, babérlevél, szegfűszeg és szegfűbors). Mi babér nélkül alkottuk, de így is remek! Mikor felforr, bele tesszük a teát ami lehet filteres vagy sima-leveles. Mialatt összeforr időnként megkóstoljuk és ízlés szerint adhatunk hozzá mézet vagy cukrot. Bár, a méz jobban illik... Végül, pohárba szűrjük és nincs más hátra mint átadnunk magunkat az ízek hatalmának!