Mai ebédnek májat gondoltam. A csirkemáj ízletes, könnyen elkészül és egészséges! Ha van otthon hagyma és pirospaprika gyorsan elkészíthetjük fő fogásunkat. Jelen esetben volt a hűtőben gomba is és úgy voltam, miért ne tegyem bele?!
Lássuk a folyamatot:
A köretet, ami szerintem leginkább burgonya előre elkezdjük főzni, hogy mire kész a máj csak tálalni kelljen.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinsztelni kezdjük.
Teszünk bele erős paprikát is, ha szeretjük a pikáns ízvilágot!
Majd a felvágott gomba is belekerül a piruló hagyma mellé.
Következő hozzávaló a paradicsom, felkockázva, héj nélkül.
Végül beletesszük a csirkemájat és fűszerezzük, pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával.
Amikor kb. 10 perce fő, lassan megnézzük átsült-e már a májunk. Ha nem véres, jöhet a tálalás és aztán, az étvágy!
Íme:
Almapaprikát ajánlok az ételünkhöz, legyen csak erős! :)
Jó étvágyat!