HTML

Resztelt máj, gombával

2011.04.12. 13:59 FőSéf

Mai ebédnek májat gondoltam. A csirkemáj ízletes, könnyen elkészül és egészséges! Ha van otthon hagyma és pirospaprika gyorsan elkészíthetjük fő fogásunkat. Jelen esetben volt a hűtőben gomba is és úgy voltam, miért ne tegyem bele?!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássuk a folyamatot:

A köretet, ami szerintem leginkább burgonya előre elkezdjük főzni, hogy mire kész a máj csak tálalni kelljen.

 

 

 

 

 

 

 

 

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinsztelni kezdjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teszünk bele erős paprikát is, ha szeretjük a pikáns ízvilágot!

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd a felvágott gomba is belekerül a piruló hagyma mellé.

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő hozzávaló a paradicsom, felkockázva, héj nélkül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül beletesszük a csirkemájat és fűszerezzük, pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor kb. 10 perce fő, lassan megnézzük átsült-e már a májunk. Ha nem véres, jöhet a tálalás és aztán, az étvágy!

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

Almapaprikát ajánlok az ételünkhöz, legyen csak erős! :)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozocske-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr122820172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása