HTML

Pizza!

2011.05.09. 19:34 FőSéf

Egy finom pizza manapság bárhol ehető, annyi a lehetőség. Több tucat házhoz szállító cég és étterem kínálja ezt a tipikusan olasz ételt. A kenyértésztán kisütött, különféle feltéttel felszolgált, jól ismert ízvilágú party-étel viszont otthon is elkészíthető, házilag kisütve. Így módunkban áll variálni a hozzávalókat. Jelen esetben teljes kiőrlésű tésztát készítettem, magam alkottam meg az alapszószt és a feltéttel is önkezüleg bántam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsőként az alapok:

Készítünk egy kelt tészta alapot, teljes kiőrlésű lisztből élesztővel, oíivaolajjal, egy csepp mézzel és egy csipet sóval. A megdagasztott tésztát meleg helyen kelesztjük, majd lapítjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ameddig kel a tészta, nekilátunk a szósznak. Paradicsomot, hagymát, fokhagymát párolunk némi sürített paradicsommal vagy ketchuppal és fűszerekkel. Bazsalikom, oregáno, bors, majoranna, só. Minden ami egy ízletes pizzához nélkülözhetetlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben, elkezdjük a feltétek összeállítását. Most sonka, gomba, tojás, pepperoni alkották a lényeget. Persze, paradicsomkarikákkal megspékelve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztánkat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tepsibe tettük, meglisztezve a tepsit jöhet a feltét rápakolása!

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül, jön a sajt és irány a sütő. Nagyjából 30 perc alatt készen is van. A sütő 250 fokon legyen és figyeljünk, nehogy odaégjen az ebédünk! Amikor kész, felszeleteljük és tálaljuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozocske-okosan.blog.hu/api/trackback/id/tr412890934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása