Egy finom pizza manapság bárhol ehető, annyi a lehetőség. Több tucat házhoz szállító cég és étterem kínálja ezt a tipikusan olasz ételt. A kenyértésztán kisütött, különféle feltéttel felszolgált, jól ismert ízvilágú party-étel viszont otthon is elkészíthető, házilag kisütve. Így módunkban áll variálni a hozzávalókat. Jelen esetben teljes kiőrlésű tésztát készítettem, magam alkottam meg az alapszószt és a feltéttel is önkezüleg bántam.
Elsőként az alapok:
Készítünk egy kelt tészta alapot, teljes kiőrlésű lisztből élesztővel, oíivaolajjal, egy csepp mézzel és egy csipet sóval. A megdagasztott tésztát meleg helyen kelesztjük, majd lapítjuk.
Ameddig kel a tészta, nekilátunk a szósznak. Paradicsomot, hagymát, fokhagymát párolunk némi sürített paradicsommal vagy ketchuppal és fűszerekkel. Bazsalikom, oregáno, bors, majoranna, só. Minden ami egy ízletes pizzához nélkülözhetetlen.
Közben, elkezdjük a feltétek összeállítását. Most sonka, gomba, tojás, pepperoni alkották a lényeget. Persze, paradicsomkarikákkal megspékelve.
Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztánkat!
Ha tepsibe tettük, meglisztezve a tepsit jöhet a feltét rápakolása!
Végül, jön a sajt és irány a sütő. Nagyjából 30 perc alatt készen is van. A sütő 250 fokon legyen és figyeljünk, nehogy odaégjen az ebédünk! Amikor kész, felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!